Pannestekt lysing og bacon med sellerirotpuré, potetbåter og grønn salat
Glutenfri
Laktosefri

Pannestekt lysing og bacon

med sellerirotpuré, potetbåter og grønn salat
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Dette er gode klassiskere i en og samme rett. Hvit fisk med sprøtt bacon og en fløyelsmyk sellerirotpuré.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Bakepotet
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
1 ss
(Melk)
Baconterninger
75 g
Lysingfilet
200 g
(Fisk)
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
743 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne inn baconfettet i sellerirotpuréen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann til selleriroten. 
Skyll og kutt poteten i staver eller båter. Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og kryddermiksen. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gjennomstekte og gylne. 
 Skrell og kutt selleriroten i grove terninger. Ha terningene i kjelen fra punkt 1, og kok dem i 10–15 minutter, til de er møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, til det er sprøtt. Ta baconet til side, og ha fisken i pannen. Stek den i 2–3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. 
Hell vannet av sellerirotterningene, og la sellerirotterningene dampe fra meg i kjelen. Ha i 1 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser.
Ha salaten i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesideeddik.
Frys ned baconet du ikke bruker. Hvis du ikke spiser opp all sellerirotpuréen, kan den også fryses til en annen gang. 
God middag!