Glutenfri
Laktosefri
Pannestekt sei
med stekte poteter, dampet kål og eggesmørNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Egg
1–2 stk
Smør
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
300 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Seifilet
375 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 500 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha seifileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og del dem i to.
Kok eggene i 8–9 minutter, og avkjøl dem i kaldt vann. Skrell og kutt eggene i terninger. Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og ha i eggene. La egget stå på lav varme frem til servering.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt hodekålen i båter. Ha 2 dl vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp grønnsakene under lokk i 5–6 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den flaker seg et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper, og legg fisken på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 4, og stek potetene med snittsiden ned i omtrent 2 minutter.
Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!