Pannestekt sei med stekte poteter, dampet kål og eggesmør
Glutenfri
Laktosefri

Pannestekt sei

med stekte poteter, dampet kål og eggesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Egg
1–2 stk
(Egg)
Smør
2 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
300 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Seifilet
375 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
500 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha seifileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og del dem i to.
 Kok eggene i 8–9 minutter, og avkjøl dem i kaldt vann. Skrell og kutt eggene i terninger. Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og ha i eggene. La egget stå på lav varme frem til servering.
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt hodekålen i båter. Ha 2 dl vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp grønnsakene under lokk i 5–6 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den flaker seg et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper, og legg fisken på en tallerken.
 Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 4, og stek potetene med snittsiden ned i omtrent 2 minutter. 
Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!