Oktoberfest: Røkt kamstek med rødkål, poteter og sjysaus
Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamico- eller eplesidereddik
- evt. smør
- Litt salt
- salt
- sukker/honning
- vann
Sous vide-poteter
250 g
Litt salt
Brokkoli
½ stk
Evt. smør
1 ss
Røkt kamstek
200 g
Sjysaus
1 pakke
Salt
Timian
2–3 stilk
Finsnittet rødkål
100 g
Eple
1 stk
Salt
Sukker/honning
1 ts
Vann
1 dl
Balsamico- eller eplesidereddik
½ ss
Foxy Lady-sennep
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne sennepen inn i den kokte rødkålen om du ønsker det.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til poteter.
Del eplet i terninger. Ha kål, eplebiter, eddik, salt, sukker eller honning og vann i en kjele. Legg over lokk og la det hele småkoke i 10–15 minutter, til kålen er mør. Smak til med pepper, eddik og litt sukker. La rødkålen stå og trekke under lokk frem til servering.
Ta potetene ut av pakken og ha dem over i det kokende vannet. La dem koke i 10 minutter. Når det har gått 5–6 minutter, tilsett brokkolien, og la brokkoli og poteter koke i ytterliger 4–5 minutter.
Varm forsiktig opp sjysausen i en vid kjele. Legg i kamstekskivene og timianstilker, og dekk med lokk. La kjøtt og saus småtrekke i omtrent 5 minutter.
Server kamstek med kokte poteter, brokkoli, sjysaus og sennep.
God middag!