Oktoberfest: Røkt kamstek med rødkål, poteter og sjysaus

Oktoberfest: Røkt kamstek med rødkål, poteter og sjysaus

Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamico- eller eplesidereddik
    • evt. smør
    • Litt salt
    • salt
    • sukker/honning
    • vann
    Sous vide-poteter
    250 g
    Litt salt
    Brokkoli
    ½ stk
    Evt. smør
    1 ss
    Røkt kamstek
    200 g
    Sjysaus
    1 pakke
    Salt
    Timian
    2–3 stilk
    Finsnittet rødkål
    100 g
    Eple
    1 stk
    Salt
    Sukker/honning
    1 ts
    Vann
    1 dl
    Balsamico- eller eplesidereddik
    ½ ss
    Foxy Lady-sennep
    1 beger
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bland gjerne sennepen inn i den kokte rødkålen om du ønsker det.

    Kok opp en kjele med lettsaltet vann til poteter.
    Del eplet i terninger. Ha kål, eplebiter, eddik, salt, sukker eller honning og vann i en kjele. Legg over lokk og la det hele småkoke i 10–15 minutter, til kålen er mør. Smak til med pepper, eddik og litt sukker. La rødkålen stå og trekke under lokk frem til servering.
    Ta potetene ut av pakken og ha dem over i det kokende vannet. La dem koke i 10 minutter. Når det har gått 5–6 minutter, tilsett brokkolien, og la brokkoli og poteter koke i ytterliger 4–5 minutter.
    Varm forsiktig opp sjysausen i en vid kjele. Legg i kamstekskivene og timianstilker, og dekk med lokk. La kjøtt og saus småtrekke i omtrent 5 minutter.
    Server kamstek med kokte poteter, brokkoli, sjysaus og sennep.
    God middag!