Plukkfisk med lettsaltet torsk, karamellisert løk og kokte poteter

Plukkfisk

med lettsaltet torsk, karamellisert løk og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Plukkfisk er en tradisjonsrett med fiskerester. Her får dere en luksusversjon med lettsaltet torsk og ferdig laget bechamel, slik at det skal gå fort.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ss
Lettsaltet torskefilet
200 g
(Fisk)
Gulrøtter
400 g
Purre
½ stk
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
660 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til sausen med friske urter og litt muskattnøtt. Det er også godt å finrive litt parmesan og ha det i sausen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt løken i skiver. Ha løken i en ildfast form, og vend inn balsamicovinaigretten, 1 ss sukker og litt salt. Stek løken i ovnen i 20 minutter. Vend på løken underveis i steketiden. Smak til med salt og pepper. 
 Ha fisken i et dørslag, og skyll den i kaldt vann frem til du skal skjære den i biter. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Del purren i to på langs, skyll den fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skjær fisken i terninger. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene og purren i 4 minutter. Tilsett bechamelsausen, og kok opp. Skru ned varmen til middels varme, og ha i fisken. La fisken trekke i sausen i 4 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
God middag!