Spinatpannekaker med tikka masala-kikerter og mangochutney
Vegetar

Spinatpannekaker

med tikka masala-kikerter og mangochutney
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Disse irrgrønne pannekakene smaker nydelig med skjørost med lime, lettsyltet gulrot og tikka masala-kikerter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Spinat
100 g
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
2 dl
(Hvete)
Gulrot
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
1 ss
Sukker
1 ts
Kikerter
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
1 stk
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
857 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt revet ingefær i den syltede gulroten. Lag pannekakerøren dagen i forveien for å spare tid!

Skyll spinaten i kaldt vann. Ha spinaten og melken i en blender, og kjør det til en jevn masse. Rør sammen eggene, spinatmelken og en klype salt i en bolle. Sikt inn 2 dl hvetemel, litt etter litt, og rør til du har en jevn røre.
 Skrell gulroten. Bruk grønnsakskrelleren til å kutte gulroten i lange strimler. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ss vann og 1 ts sukker i en skål. Vend inn gulrotstrimlene i laken, og la den lettsyltede gulroten stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av pannekakerøren. Vent med å snu pannekakene til du ser at de er lette å løfte med en stekespade. Legg pannekakene på et fat med et lokk over slik at de holder seg varme. Begynn på neste punkt mens du venter på pannekakene.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem godt i kaldt vann. Finhakk stilken på korianderen, spar bladene til servering. Bland sammen tikka masala-pasten og kikertene i en kjele. Varm opp til middels høy varme, og tilsett kokosmelken. La det hele småkoke i 4–5 minutter, og vend inn korianderstilkene til slutt. Smak til med salt og pepper.
 Bland saften fra halvparten av limen med skjørosten.
Kutt resten av limen i båter. Fyll spinatpannekakene med tikka masala-kikertene, topp med skjørosten, korianderbladene og den lettsyltede gulroten. Server limebåtene og mangochutneyen til retten. 
God middag!