Glutenfri
Sprøbakt kyllingfilet
og pannestekt brokkoli med honning- og urtedressingNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Sprøbakt og saftig kylling sammen med stekt og nøtteaktig brokkoli og sødmefylte grønnsaker er hverdagsluksus for hele familien.
Sprøbakt og saftig kylling sammen med stekt og nøtteaktig brokkoli og sødmefylte grønnsaker er hverdagsluksus for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Panering
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Smør
2 ss
Brokkoli
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør
1 ss
Honning
½–1 pakke
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 792 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i skiver.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt løken i båter. Knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Bland sammen paneringen, det smeltede smøret og potetkrydderet i en skål, og dekk kyllingen med blandingen. Ta grønnsakene ut av ovnen når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden. Legg kyllingen på stekebrettet med grønnsakene, og stek det hele ferdig sammen(se tips). La kyllingen hvile i 5 minutter, og skjær den i skiver ved servering.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter. Tilsett rødkålen, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Bland sammen honningen og urtedressingen i en skål.
God middag!