Squashkaker med fetaost, vårløk og sennepsbakte rotgrønnsaker
Vegetar

Squashkaker

med fetaost, vårløk og sennepsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
En god måte å bruke squash på er å lage pannestekte og sprø squashkaker. Med sesongens rotgrønnsaker passer denne retten perfekt til høsten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Squash
1 stk
Vårløk
½ pakke
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Chiliflak
1 pakke
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Sukker
2 ts
Rotgrønnsaker i staver
1 pakke
(Selleri)
Lys sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Honning
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Ruccola
50 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vårløk
½ pakke
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
430 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk vårløken. Smuldre fetaosten med hendene. 
Fordel rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, sennepen, honningen, 1 ss hvitvinseddik, urtemiksen, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Skyll og tørk ruccolaen, og bland den med grønnsakene før servering.
 Bland squashen sammen med eggene, halvparten av vårløken, hele fetaosten, 2 ts av chiliflakene, 1 dl hvetemel, 2 ts sukker og litt salt i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg squashkakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
 Strø resten av vårløken og topp med urtedressingen over retten ved servering. 
God middag!