Laktosefri
Glutenfri
Stekte karbonader
med spinat og potetsalat med sennepsvinaigretteNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Sukkererter
150 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Karbonader med grønnsaker
450 g
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 915 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Her kan du bruke de ferdig kokte potetene fra tidligere i uken, om du fulgte tipset fra lakseretten!
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha sukkerertene i vannet i det siste minuttet av koketiden til potetene. Hell av vannet, og skyll potetene og sukkerertene i kaldt vann for å avkjøle dem.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme.
Skyll spinaten, og kutt tomaten i terninger. Bland sammen spinaten, tomaten, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Del de ferdig kokte potetene i fire. Ha potetene, sukkerertene og sennepsvinaigretten i en bolle. Vend alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
God middag!