Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Stir fry med tofu
ananas og cashewnøtterNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Stir fry er en asiatisk hverdagshelt. Søt ananas og sterk sriracha er en fantastisk kombo, drøm deg bort til fjerne strøk med denne aromatiske retten.
Stir fry er en asiatisk hverdagshelt. Søt ananas og sterk sriracha er en fantastisk kombo, drøm deg bort til fjerne strøk med denne aromatiske retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- soyasaus
- sukker
- vann
Fullkornsris
135 g
Maisstivelse
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Vann
3 ss
Soyasaus
2 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Rødløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Ananas
½ stk
Spinat
50 g
Cashewnøtter
1 pakke
Tofu
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 94 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til stir fryen med eddik og sesamolje.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland sammen maisstivelsen, 3 ss vann, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og 1 ts sukker i en skål. Tilsett ønsket mengde av srirachasausen. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kan srirachasausen serveres ved siden av.
Skrell rødløken, ingefæren og hvitløken. Finhakk hvitløken og ingefæren. Kutt rødløken i båter. Rens og kutt paprikaen i store biter. Kutt toppen og bunnen av ananasen. Sett ananasen på høykant, og kutt bort skallet. Del ananasen i to, og kutt deretter den ene halvdelen i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist cashewnøttene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Ha nøttene over i en skål. Stek ananasskivene i 1–2 minutter, til de har fått en jevn stekeoverflate, rist på pannen underveis i steketiden. Skru ned varmen, og ha i paprikaen, rødløken, hvitløken og ingefæren. Stek alt videre i 1–2 minutter, og ha grønnsakene over i en bolle.
Skjær tofuen i skiver. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuskivene i 4–5 minutter på hver side. Ha stir fryen tilbake i stekepannen, og vend inn sausen og cashewnøttene.
God middag!