Laktosefri
Ramen med mørkokt svinebog
eggenudler og sprø grønnsakerNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ramen har blitt en kulinarisk trend, og det er lett å forstå hvorfor! Har du ikke smakt denne japanske nuddelretten med svinebog og egg, må du prøve.
Ramen har blitt en kulinarisk trend, og det er lett å forstå hvorfor! Har du ikke smakt denne japanske nuddelretten med svinebog og egg, må du prøve.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Hønsebuljong
1 pakke
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Vann
6 dl
Soyasaus
1 ss
Eggenudler
125 g
Egg
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Bønnespirer
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 611 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene lett gylne i en en tørr stekepanne i 1–2 minutter, for en ekstra god og nøtteaktig smak!
Skrell og finriv hvitløken og ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren og halvparten av den revne hvitløken i 30 sekunder. Tilsett 6 dl vann, buljongen og 1 ss soyasaus. Ha kjøttet og kraften fra pakken i kjelen, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–7 minutter, avkjøl dem i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to.
Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Ta kjøttet ut av kraften, og skjær det i tynne skiver. Smak til kraften med resten av hvitløken fra punkt 1, salt, pepper og eventuelt litt mer soyasaus.
Skyll og grovhakk korianderen. Fordel nudlene, kjøttet og grønnsakene i suppeskåler, og hell over kraften. Topp suppen med de bløtkokte eggene, bønnespirene, sesamfrøene, chiliflakene og korianderen (se tips).
God middag!