Ramen med mørkokt svinebog, eggenudler og sprø grønnsaker
Laktosefri

Ramen med mørkokt svinebog

eggenudler og sprø grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ramen har blitt en kulinarisk trend, og det er lett å forstå hvorfor! Har du ikke smakt denne japanske nuddelretten med svinebog og egg, må du prøve.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Hønsebuljong
1 pakke
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Vann
6 dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Bønnespirer
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
611 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene lett gylne i en en tørr stekepanne i 1–2 minutter, for en ekstra god og nøtteaktig smak!

 Skrell og finriv hvitløken og ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren og halvparten av den revne hvitløken i 30 sekunder. Tilsett 6 dl vann, buljongen og 1 ss soyasaus. Ha kjøttet og kraften fra pakken i kjelen, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–7 minutter, avkjøl dem i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to. 
 Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Ta kjøttet ut av kraften, og skjær det i tynne skiver. Smak til kraften med resten av hvitløken fra punkt 1, salt, pepper og eventuelt litt mer soyasaus.
Skyll og grovhakk korianderen. Fordel nudlene, kjøttet og grønnsakene i suppeskåler, og hell over kraften. Topp suppen med de bløtkokte eggene, bønnespirene, sesamfrøene, chiliflakene og korianderen (se tips).
God middag!