Laktosefri
Glutenfri
Wok med sprøstekt kylling
og grønnsaker i østerssausNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
I denne woken får du kyllinglår, det møreste og mest smakfulle kyllingkjøttet. Med crispy grønnsaker og mettende jasminris blir dette ukas vinner.
I denne woken får du kyllinglår, det møreste og mest smakfulle kyllingkjøttet. Med crispy grønnsaker og mettende jasminris blir dette ukas vinner.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Utbenet kyllinglår u/skinn
400 g
Maisstivelse
1 pakke
Olje
2 ss
Brokkoli
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Østers- og vårløksaus
1 pakke
Vann
½–1 dl
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 852 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finriv hvitløken og omtrent ½ ss av ingefæren. Del kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Bland sammen ingefæren, hvitløken, 2 ss olje og litt salt og pepper i en skål, og vend kyllingen i blandingen. Vend deretter kyllingen i maisstivelsen. Pass på at alle kyllingbitene er dekket.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, uten å røre, til den har fått en sprø stekeskorpe. Vend på kyllingbitene, og stek dem i 2–3 minutter til. Stek gjerne kyllingen i to omganger. Ha kyllingen over på en tallerken.
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt løken i båter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Wokk grønnsakene i 2–3 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt er sprø. Krydre med salt og pepper underveis. Tilsett woksausen, ½–1 dl vann og 1 ss soyasaus, og kok opp. Ha i kyllingen helt til slutt.
God middag!