Laktosefri
Vietnamesisk pho - nudelsuppe
med kylling og bønnerNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Dette er en rask versjon av den vietnamesiske suppen pho, full av gode smaker som varmer en kald høstkveld.
Dette er en rask versjon av den vietnamesiske suppen pho, full av gode smaker som varmer en kald høstkveld.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Eggenudler
125 g
Skivet kyllingfilet
200 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Råkost
150 g
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Lime
½ stk
Bønnespirer
1 pakke
Srirachasaus
¼–1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 893 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 129 g
- Protein:
- 72 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne suppen med stekt løk, peanøtter eller noe annet med god krønsj.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter. Ha halvparten av den kinesiske wok- og dippsausen i pannen, og stek det hele i omtrent 1 minutt. Ta stekepannen av varmen, men la kyllingen ligge i stekepannen frem til servering.
Kok opp 4 dl vann, og tilsett hønsebuljongen og råkosten. Del limen i to, og smak til med saft fra halve limen, salt og pepper. La suppen småkoke i 2–3 minutter.
Kutt resten av limen i båter.
Ha nudlene i en suppebolle, og hell over phoen. Topp med kyllingen, bønnespirene, limebåtene, ønsket mengde av srirachasausen og resten av den kinesisk wok- og dippsausen.
God middag!