Vietnamesisk pho - nudelsuppe med kylling og bønnespirer
Laktosefri

Vietnamesisk pho - nudelsuppe

med kylling og bønner
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Dette er en rask versjon av den vietnamesiske suppen pho, full av gode smaker som varmer en kald høstkveld.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Skivet kyllingfilet
200 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Råkost
150 g
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Lime
½ stk
Bønnespirer
1 pakke
Srirachasaus
¼–1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
893 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
129 g
Protein:
72 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne suppen med stekt løk, peanøtter eller noe annet med god krønsj.

Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter. Ha halvparten av den kinesiske wok- og dippsausen i pannen, og stek det hele i omtrent 1 minutt. Ta stekepannen av varmen, men la kyllingen ligge i stekepannen frem til servering.
 Kok opp 4 dl vann, og tilsett hønsebuljongen og råkosten. Del limen i to, og smak til med saft fra halve limen, salt og pepper. La suppen småkoke i 2–3 minutter. 
Kutt resten av limen i båter. 
Ha nudlene i en suppebolle, og hell over phoen. Topp med kyllingen, bønnespirene, limebåtene, ønsket mengde av srirachasausen og resten av den kinesisk wok- og dippsausen. 
God middag!