Vegetar
Vegetarschnitzel
med vårsalat, perlecouscous, edamamebønner, kjørvel og pepperrotkremNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Perlecouscous er større enn vanlig couscous, og får en deilig konsistens når de kokes. Den friske salaten passer perfekt til sprøstekte vegetarschnitzler
Perlecouscous er større enn vanlig couscous, og får en deilig konsistens når de kokes. Den friske salaten passer perfekt til sprøstekte vegetarschnitzler
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Perlecouscous
125 g
Edamamebønner
1 pakke
Kjørvel
1 bunt
Vann
2½ dl
Reddiker
1 bunt
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Crème fraîche
150 g
Pepperrot
1 bit
Vegetarschnitzler
240 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du spare tid kan du bare kutte reddikene i skiver og ha dem i salaten.
Kok opp en kjele med 2½ dl vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sikt, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i sikten.
Skyll reddikene og kutt dem i tynne skiver. Ha 2 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt i en bolle, og vend inn reddikskivene. La dem stå fram til servering.
Ha crème fraîchen over i en skål. Finriv 1 ss, eller ønsket mengde av av pepperroten, over. Krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Skyll, tørk og grovhakk kjørvelen. Bland edamamamebønnene og kjørvelen med perlecouscousen. Topp med de syltede reddikene.
Varm opp stekepannen fra steg 4 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme.
God middag!