Vegetarschnitzel og vårsalat med perlecouscous, edamamebønner, kjørvel og pepperrotkrem
Vegetar

Vegetarschnitzel

med vårsalat, perlecouscous, edamamebønner, kjørvel og pepperrotkrem
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Perlecouscous er større enn vanlig couscous, og får en deilig konsistens når de kokes. Den friske salaten passer perfekt til sprøstekte vegetarschnitzler

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Kjørvel
1 bunt
Vann
2½ dl
Reddiker
1 bunt
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Pepperrot
1 bit
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
737 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare tid kan du bare kutte reddikene i skiver og ha dem i salaten.

 Kok opp en kjele med 2½ dl vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sikt, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i sikten.
 Skyll reddikene og kutt dem i tynne skiver. Ha 2 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt i en bolle, og vend inn reddikskivene. La dem stå fram til servering.
Ha crème fraîchen over i en skål. Finriv 1 ss, eller ønsket mengde av av pepperroten, over. Krydre med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Skyll, tørk og grovhakk kjørvelen. Bland edamamamebønnene og kjørvelen med perlecouscousen. Topp med de syltede reddikene.
Varm opp stekepannen fra steg 4 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme.
God middag!