Vegetarisk viltgryte med sopp, byggkorn og rørte tyttebær
Vegetar

Vegetarisk viltgryte

med sopp, byggkorn og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
En vegetarisk vri på den populære viltgryten, med masse smak av steinsopp. Med byggkorn og rørte tyttebær til er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Aromasopp
100 g
Brokkoli
1 stk
Borlottibønner
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
700 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt knuste einebær i gryten for enda mer viltsmak.

Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, ha i litt olje, og stek løken i omtrent 3 minutter. Tilsett soppen, og stek videre i omtrent 3 minutter. Ha løken og soppen på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek borlottibønnene og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett soppen, løken, grønnsaksbuljongen og steinsoppulveret. Ha i 1 dl vann. Kok opp, og la viltgryten småkoke under lokk i 6–7 minutter. Tilsett brokkolien når det gjenstår 3 minutter av koketiden. Tilsett fløten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!