Laksekarbonader med lun pastasalat, bakte rødbeter og yoghurtdressing
25-35
Roede

Laksekarbonader med lun pastasalat, bakte rødbeter og yoghurtdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Pastasalat med bakte rødbeter

rødbeter
Rødbeter
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
fullkornspenne
Fullkornspenne (Hvete)
100 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk
spinat
Spinat
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Lakseburger

rødløk
Rødløk
1 stk
lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Olje
1 ts

Yoghurtdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 646 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server de bakte grønnsakene ved siden av om du ikke ønsker å blande dem inn med pastaen. Riv eplet og vend det inn i yoghurtdressingen for en frisk epletzatziki.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
  2. Pastasalat med bakte rødbeter: Skrell rødbetene og kutt dem i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel rødbetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er møre.
  3. Pastasalat med bakte rødbeter, fortsettelse: Kok pastaen som anvist på pakken. Skyll eplet og spinaten. Kutt eplet i strimler. Hell av vannet når pastaen er ferdigkokt. Bland inn de bakte rødbetene, eplet og spinaten i den kokte pastaen, og vend inn balsamicovinaigretten, litt salt og pepper. 
  4. Lakseburger: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 1 minutt på hver side, og krydre med litt salt og pepper. La fiskeburgerne hvile i et par minutter på en tallerken. Stek rødløken i samme stekepanne, og stek videre i omtrent 4 minutter til den er lett gyllen. 
  5. Yoghurtdressing: Bland sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål. Rør om noen ganger før servering.
  6. God middag!
  1. Lakseburger: 1 stk Pasta: 100 g Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).