Glutenfri
Laktosefri
Vegetar
Vegetarcurry
med kikerter og ris, toppet med korianderNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ordet curry stammer fra tamilsk, og betyr saus. Her får du en nydelig currygryte med smak av sitrongress, koriander og kokos, dette er fantastisk vegetarmat.
Ordet curry stammer fra tamilsk, og betyr saus. Her får du en nydelig currygryte med smak av sitrongress, koriander og kokos, dette er fantastisk vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
135 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Sukkererter
150 g
Lime
½ stk
Rød currypaste
¼–½ pakke
Kaffirlimeblader
5 stk
Kokosmelk
1 liten boks
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 817 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 112 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk en fersk grønn chili, og tilsett den sammen med hvitløken for en spicy curry.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell hvitløken, sjalottløken og gulroten. Kutt gulroten i terninger, finhakk hvitløken, kutt løken i skiver, og kutt poteten i terninger. Sil laken av kikertene. Skyll og kutt sukkerertene i to. Kutt limen i båter.
Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken og gulroten i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Vend inn poteten, kikertene, currypasten, kaffirlimebladene og kokosmelken, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter. Smak til curryen med saften fra et par av limebåtene, salt og pepper. Ha i sukkerertene når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Ta ut kaffirlimebladene før servering.
Skyll, tørk og finhakk korianderen. Topp curryen med korianderen og peanøttene, og server risen og resten av limebåtene til retten.
God middag!