Jordskokksuppe med rødbetechips, persillestekte bønner og rustikke multibrød
15-20
Vegetar

Jordskokksuppe med rødbetechips, persillestekte bønner og rustikke multibrød

Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. De vakre rødbetechipsene gjør denne retten til en fryd for øyet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Rødbetechips

rødbeter
Rødbeter
2 stk

Jordskokksuppe

jordskokksuppe
Jordskokksuppe (Melk, Laktose)
1 pakke

Persillestekte bønner

grønt eple
Grønt eple
1 stk
hvite bønner
Hvite bønner
1 boks
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 784 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke mandolin, kan du kutte rødbeten i 2, og så i tynne skiver med en kniv. Rist multirødene i brødristeren.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Rødbetechips: Skyll og skrell rødbetene. Kutt dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje og salt. Stek rødbeteskivene i ovnen i omtrent 10 minutter. Snu skivene, og la døren til ovnen stå på gløtt frem til servering.
  3. Jordskokksuppe: Ha suppen i en kjele på middels varme, og varm den opp under omrøring, til den begynner å småkoke. Smak til med salt og pepper.
  4. Persillestekte bønner: Skyll og kutt eplet i små biter. Hell laken av bønnene. Skyll, tørk og finhakk all persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eplebitene og bønnene i 2–3 minutter, og vend inn halvparten av persillen.
  5. Tilbehør: Stek multibrødene som anvist på pakken. 
  6. Servering: Strø toppingen og resten av persillen over suppen ved servering.