Glutenfri
Vegetar
Risotto med stekt jordskokk og aromasopp, syltet rødløk og gremolata pangrattato
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Deilig kremet risotto med smak av steinsopp, servert med smørstekt jordskokk og en sprø og aromatisk brødtopping.
Deilig kremet risotto med smak av steinsopp, servert med smørstekt jordskokk og en sprø og aromatisk brødtopping.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
3 stk
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
4–5 dl
Panering
75 g
Sitron
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Aromasopp
100 g
Jordskokk
250 g
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Syltet rødløk
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 665 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 115 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server en frisk salat til risottoen, hvis du ønsker det.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i 1–2 minutter, til det er blankt. Tilsett grønnsaksbuljongen, steinsoppulveret, 1 ss eddik og 4–5 dl vann. Tilsett mer vann om risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Bland den stekte paneringen, persillen, Grande Premium-osten, hvitløken og skallet fra sitronen i en bolle. Krydre med litt salt.
Børst soppen fri for jord, og del den i to. Skyll og børst jordskokkene fri for jord, og kutt dem i terninger.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek jordskokkene i 2–3 minutter. Ha i soppen, og stek videre i 3–4 minutter, eller til jordskokken er mør og soppen er gyllen. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen.
Topp risottoen med pangratattoen, og server den syltede rødløken til retten.
God middag!