Risotto med stekt jordskokk og aromasopp, syltet rødløk og gremolata pangrattato
25-35
Glutenfri
Vegetar

Risotto med stekt jordskokk og aromasopp, syltet rødløk og gremolata pangrattato

Deilig kremet risotto med smak av steinsopp, servert med smørstekt jordskokk og en sprø og aromatisk brødtopping.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
3 stk
risottoris
Risottoris
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
4–5 dl

Gremolata pangrattato

panering
Panering
75 g
sitron
Sitron
½ stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Stekt jordskokk og aromasopp

aromasopp
Aromasopp
100 g
jordskokk
Jordskokk
250 g
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss

Til servering

syltet rødløk
Syltet rødløk
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 665 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 115 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server en frisk salat til risottoen, hvis du ønsker det.

  1. Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i 1–2 minutter, til det er blankt. Tilsett grønnsaksbuljongen, steinsoppulveret, 1 ss eddik og 4–5 dl vann. Tilsett mer vann om risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. 
  2. Gremolata pangrattato: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen.   
  3. Gremolata pangrattato, fortsettelse: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Bland den stekte paneringen, persillen, Grande Premium-osten, hvitløken og skallet fra sitronen i en bolle. Krydre med litt salt. 
  4. Stekt jordskokk og aromasopp: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Skyll og børst jordskokkene fri for jord, og kutt dem i terninger. 
  5. Stekt jordskokk og aromasopp, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek jordskokkene i 2–3 minutter. Ha i soppen, og stek videre i 3–4 minutter, eller til jordskokken er mør og soppen er gyllen. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen.
  6. Servering: Topp risottoen med pangratattoen, og server den syltede rødløken til retten.