Tyrkisk lammekebab med blandet kålsalat og gulrot-tzatziki i tortillalefse

Tyrkisk lammekebab

med blandet kålsalat og gulrot-tzatziki i tortillalefse
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
En middagssandwich er aldri feil i våre øyne. Middelhavsinspirert lammekebab og smakfull gulrot-tzatziki gir deg en ekte smaksopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Panering
½ pakke
Salt
½ ts
Melk
½ dl
(Melk)
Gulrot
1 stk
Tzatziki
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tortillalefser
1 pakke
(Hvete)
Tomat
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Srirachasaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
902 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek tortillaene i en stekepanne på middels varme i 30 sekunder på hver side for å gi dem mer smak. Gjør du dette, trenger du ikke å skru på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Bland sammen kjøttdeigen, det tyrkiske krydderet, paneringen, ½ ts salt og ½ dl melk til en jevn deig. Form kjøttdeigen til litt flate pølser. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og riv gulroten. Bland gulroten med tzatzikien, og smak til med salt og pepper.
  Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Skyll tomaten og paprikaen. Kutt tomaten i terninger og paprikaen i strimler. Ha tomaten, paprikaen og kålsalaten i en bolle og bland det hele lett sammen. Drypp over litt olivenolje og eddik. 
 Topp retten med noen dråper av srirachasausen.
God middag!