Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
15-20
Laktosefri

Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing

Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Kålsalat

rødkål
Rødkål
1 bit
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½-1 pakke
Olje
1–2 ss

Tortillalefser

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1033 kcal
  • Fett 65 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kålsalat: Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Ha rødkålen og ingefærblandingen i en bolle, hell over syltelaken, og vend godt om. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
  3. Laks: Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Smak til med salt.
  4. Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
  5. Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten. 
  6. Restetips: Lag en quesadilla av de siste hvetetortillaene. Legg en tortilla i en tørr og middels varm stekepanne, ha på ost og legg på den siste tortillaen. Stek den i 2–3 minutter på hver side.