Asiatiske kjøttboller med jasminris, agurksalat og chiliyoghurt
20-30
Glutenfri

Asiatiske kjøttboller med jasminris, agurksalat og chiliyoghurt

Disse kjøttbollene er krydret med chiliflak, hvitløk og limeskall, en perfekt match til den saftige salsicciakjøttdeigen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Asiatiske kjøttboller

lime
Lime
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Chiliyoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke

Agurksalat

agurk
Agurk
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
mynte
Mynte
1 bunt
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 614 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du enda mer smak, kan du servere kjøttbollene med litt hoisinsaus eller din favorittchilisaus.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Asiatiske kjøttboller: Skyll limen, og finriv skallet på et rivjern. Skrell og finhakk den halve hvitløken. Bland sammen salsicciadeigen, limeskallet, hvitløken, halve pakken med chiliflak og 1 ss soyasaus i en bolle. Form kjøttdeigen til store kjøttboller.
  3. Chiliyoghurt: Ha yoghurten i en skål, og smak til med srirachasausen, salt og pepper.
  4. Agurksalat: Skyll og kutt agurken i terninger. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Grovhakk mynten. Ha alt over i en skål, og bland inn tobladssalaten. Smak til med saften fra limen, salt og pepper.
  5. Asiatiske kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gjennomstekte.
  6. God middag!