Hjemmelagde gyoza – dumplings med salsicciadeig, reker, jasminris, rettichsalat og ponzusaus
35-45
Laktosefri

Hjemmelagde gyoza – dumplings med salsicciadeig, reker, jasminris, rettichsalat og ponzusaus

Gyoza er den japanske versjonen av dumplings, de skal både dampes og stekes. Disse fylles med både svin og reker, tradisjonelt og kjempegodt.

Ingredienser

Allergener
  • Skalldyr,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Gyoza

ingefær
Ingefær
½–1 bit
vårløk
Vårløk
1 pakke
salsicciadeig
Salsicciadeig
150 g
reker
Reker (Skalldyr)
100 g
gyozapapir
Gyozapapir (Soya, Hvete)
½ pakke
Vann
1–2 ss

Rettichsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rettich
Rettich
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt

Tilbehør

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½ pakke
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 793 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Gyoza: Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Skyll og finhakk vårløken. Bland sammen ønsket mengde av ingefæren, vårløken, salsicciadeigen, rekene og 1–2 ss vann til en jevn farse i en bolle.
  3. Gyoza, fortsettelse: Fukt et kjøkkenhåndkle, og legg det på kjøkkenbenken. Sett fram en liten skål med vann. Fordel gyozapapirene utover håndkleet, åtte av gangen, og ha omtrent 1 ss av fyllet på den ene siden av papiret. Stryk vann langs kanten på papiret hele veien rundt, og brett den ene halvdelen over slik at gyozaen blir formet som en halvmåne, med flat bunn, som på bildet. Legg gyozaene på en tallerken, og legg et fuktig kjøkkenhåndle over, for å hindre at de tørker. Lag 8–10 gyoza per person.
  4. Rettichsalat: Skyll, og tørk salaten. Skrell rettichen og gulroten. Kutt salaten, rettichen og gulroten i tynne strimler med en skarp kniv, grønnsaksskreller eller mandolin. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen grønnsakene og korianderen i en salatbolle, eller server dem hver for seg.
  5. Gyoza, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller to til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyozaene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Ha 1 dl vann i hver stekepanne. Damp gyozaene under lokk i omtrent 5–7 minutter. 
  6. Tilbehør: Server ponzusausen, chilisausen og peanøttene til gyozaene.