Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus
30-40

Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • hvitvinseddik
  • hvetemel
  • vann
  • sukker
  • salt
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Marinert, fritert kylling

ingefær
Ingefær
½ bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
røkt chilikrydder
Røkt chilikrydder
½ pakke
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
maisstivelse
Maisstivelse
1½ ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1½ dl

Dippsaus

ingefær
Ingefær
½ bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
røkt chilikrydder
Røkt chilikrydder
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ ss
Soyasaus (Soya)
3 ss
Vann
1½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
2 ss

Friske grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
pak choy
Pak choy
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 935 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 123 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Marinert, fritert kylling: Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor skål, og vend inn yoghurten, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og ½ pakke chilikrydder. Del kyllingbitene i mindre stykker og vend dem inn i marinaden. 
  3. Dippsaus: Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en liten kjele og tilsett 3 ss soyasaus, 1½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss sukker og ½ pakke chilikrydder. Kok over lav varme i 4 minutter. Tilsett sesamfrøene. Bland ½ ss maisstivlese med 1 ts kaldt vann. Kok opp sausen og jevn sausen med maisstivelsen.   
  4. Friske grønnsaker: Skrell agurken og rødløken, og skyll pak choyen. Del agurken på langs og skrap ut innmaten med en skje. Kutt agurken i grove biter, og rødløken og pak choyen i strimler. Ha grønnsakene i en skål og vend inn litt salt, sesamfrø og saften fra ½ lime. 
  5. Marinert, fritert kylling, fortsettelse: Vend sammen 1½ dl hvetemel og 1½ ss maisstivelse på en tallerken. Ta opp kyllingbitene fra marinaden og vend dem i melblandingen. Varm opp rikelig med olje i en stekepanne og friter kyllingbitene i omtrent 7 minutter eller til de er gjennomstekte og paneringen er sprø.  
  6. Server den friterte kyllingen med jasminrisen, grønnsakene og dippsausen. God middag!