Fiskekaker med potetmos, lun råkostsalat og sitron- og persillesmør
15-20
Glutenfri

Fiskekaker med potetmos, lun råkostsalat og sitron- og persillesmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • olje
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Sitron- og persillesmør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
3 ss

Stekte grønnsaker

grønne bønner
Grønne bønner
150 g
råkostmiks
Råkostmiks
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 672 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør persillen inn i smøret rett før servering slik at grønnfargen bevares.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Fiskekaker: Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Skru av ovnen, dekk formen med aluminiumsfolie, og la fiskekakene stå i ovnen frem til servering. 
  4. Sitron- og persillesmør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 3 ss smør i en kjele på lav varme, og tilsett saften fra ¼ av sitronen. Rør inn den finhakkede persillen, og smak til med salt og pepper. La sitron- og persillesmøret stå på lav varme frem til servering. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
  5. Stekte grønnsaker: Kutt av endene på de grønne bønnene og del dem i to. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene og råkostmiksen i 2–3 minutter, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
  6. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  7. Vel bekomme!