Glutenfri
Kyllingvinger i barbequesaus med ovnsbakte søtpoteter, grønnsaksstaver og hvitløksdressing
3.52 (75)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Barbecuesaus
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag råkostsalat av grønnsakene. Grovriv agurken og gulrøttene på et rivjern, kutt paprikaen i tynne strimler, og bland med litt sitronsaft, sukker og salt. Du kan også bruke fingrene til spise kyllingvingene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Legg kyllingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 5 minutter, ta ut brettet igjen og spre kyllingen utover. Stek kyllingen i omtrent 10 minutter til. Vend om på kyllingen underveis i steketiden, slik at den blir jevnt stekt. Fordel barbequesausen over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Skyll, rens og kutt paprikaen i staver. Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll og kutt agurken i staver. Legg grønnsakene over på en tallerken.
Server hvitløksdressingen til retten
God middag!