Kyllingvinger i barbequesaus med ovnsbakte søtpoteter, grønnsaksstaver og hvitløksdressing
Glutenfri

Kyllingvinger i barbequesaus med ovnsbakte søtpoteter, grønnsaksstaver og hvitløksdressing

3.52 (75)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Barbecuesaus
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
748 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag råkostsalat av grønnsakene. Grovriv agurken og gulrøttene på et rivjern, kutt paprikaen i tynne strimler, og bland med litt sitronsaft, sukker og salt. Du kan også bruke fingrene til spise kyllingvingene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
 Legg kyllingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 5 minutter, ta ut brettet igjen og spre kyllingen utover. Stek kyllingen i omtrent 10 minutter til. Vend om på kyllingen underveis i steketiden, slik at den blir jevnt stekt. Fordel barbequesausen over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid. 
 Skyll, rens og kutt paprikaen i staver. Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll og kutt agurken i staver. Legg grønnsakene over på en tallerken.
Server hvitløksdressingen til retten
God middag!