15-20
Glutenfri
Kyllingvinger i barbequesaus med ovnsbakte søtpoteter, grønnsaksstaver og hvitløksdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt søtpotet
Søtpotet
1 stk
Kyllingvinger i barbequesaus
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Barbecuesaus
1 pakke
Grønnsaksstaver
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Tilbehør
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 861 kcal
- Fett 56 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag råkostsalat av grønnsakene. Grovriv agurken og gulrøttene på et rivjern, kutt paprikaen i tynne strimler, og bland med litt sitronsaft, sukker og salt. Du kan også bruke fingrene til spise kyllingvingene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Kyllingvinger i barbequesaus: Legg kyllingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 5 minutter, ta ut brettet igjen og spre kyllingen utover. Stek kyllingen i omtrent 10 minutter til. Vend om på kyllingen underveis i steketiden, slik at den blir jevnt stekt. Fordel barbequesausen over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
- Grønnsaksstaver: Skyll, rens og kutt paprikaen i staver. Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll og kutt agurken i staver. Legg grønnsakene over på en tallerken.
- Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten