Kyllingvinger i barbequesaus med ovnsbakte søtpoteter, grønnsaksstaver og hvitløksdressing
15-20
Glutenfri

Kyllingvinger i barbequesaus med ovnsbakte søtpoteter, grønnsaksstaver og hvitløksdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Kyllingvinger i barbequesaus

konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke

Grønnsaksstaver

rød paprika
Rød paprika
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk

Tilbehør

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 861 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag råkostsalat av grønnsakene. Grovriv agurken og gulrøttene på et rivjern, kutt paprikaen i tynne strimler, og bland med litt sitronsaft, sukker og salt. Du kan også bruke fingrene til spise kyllingvingene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  3. Kyllingvinger i barbequesaus: Legg kyllingen på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 5 minutter, ta ut brettet igjen og spre kyllingen utover. Stek kyllingen i omtrent 10 minutter til. Vend om på kyllingen underveis i steketiden, slik at den blir jevnt stekt. Fordel barbequesausen over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid. 
  4. Grønnsaksstaver: Skyll, rens og kutt paprikaen i staver. Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll og kutt agurken i staver. Legg grønnsakene over på en tallerken.
  5. Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten