Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus
20-30

Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus

Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Sommerkål og asparges

sommerkål
Sommerkål
½ stk
asparges
Asparges
250 g
Smør (Melk)
1 ss

Urtesaus

helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
2–3 dl
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Røkt svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 661 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grillen hvis været tillater det! Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Kålen og aspargesen kan gjerne vendes i olje, salt og pepper. Stek kålen i 3–4 minutter på hver snittflate, og aspargesen i omtrent 2 minutter.

  1. Poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Urtesaus: Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper. 
  3. Sommerkål og asparges: Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skyll eller skrell aspargesene, og knekk av den nederste delen. Kok sommerkålen i 3–4 minutter. Kok aspargesen sammen med kålen de siste 2 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør. Legg på et lokk, så grønnsakene holder seg varme frem til servering. 
  4. Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
  5. God middag!