Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du litt mer mat til denne hamburgerretten, kan du gjerne steke poteter eller søtpoteter til. Skyll potetene, del dem i båter og ha dem i en ildfast form. Ha over litt olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetbåtene i 20–25 minutter ved 200 grader. Lag en prøveburger og smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydder før du steker resten av burgerne.
Se tips og les gjennom oppskriften før du starter. Finn gjerne frem ingrediensene du skal bruke, da vil matlagingen gå litt raskere. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Bland karbonadedeigen godt med salt, pepper, vann og potetmel (se tips). Klem farsen ut til store runde burgere. Trykk burgerne flate, de vil nemlig trekke seg litt sammen under steking.
Varm en stekepanne med litt margarin og stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Burgerne kan også brunes i stekepannen for så å gjennomvarmes i ovnen.
Skyll salaten og tørk den i en salatslynge. Skjær tomat og rødløk i skiver.
Varm hamburgerbrødene i stekeovnen i 2–3 minutter. Du kan også varme brødene i en brødrister.
Server hamburger med salat, tomat, rødløk og salsa.
1 Roedeporsjon
Hamburger: 150 g
Hamburgerbrød: 1 stk
Salat Salsa: 2 ss
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!