Glutenfri
Seiloin med salsa verde
rustikk potetmos og ovnsbakte cherrytomater4.19 (312)
Under 20 min
5 Ingredienser
Når den flotte norske seien ovnsbakes med en frisk grønn salsa, blir resultatet både saftig og smakfullt.
Når den flotte norske seien ovnsbakes med en frisk grønn salsa, blir resultatet både saftig og smakfullt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Potetmos
500 g
Cherrytomater
1 pakke
Seifilet
300 g
Basilikumolje
½ pakke
Basilikumolje
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 612 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt revet parmesan eller annen ost inn i potetmosen. Dette gir en fyldigere smak. Fisken kan fint grilles om du foretrekker det.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skyll cherrytomatene. Legg fisken og cherrytomatene i en smurt, ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel halve pakken med basilikumolje over fisken. Stek fisken og cherrytomatene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Server resten av basilikumoljen til retten.
God middag!