Seiloin med salsa verde, rustikk potetmos og ovnsbakte cherrytomater
Glutenfri

Seiloin med salsa verde

rustikk potetmos og ovnsbakte cherrytomater
4.19 (312)
Under 20 min
5 Ingredienser
Når den flotte norske seien ovnsbakes med en frisk grønn salsa, blir resultatet både saftig og smakfullt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Cherrytomater
1 pakke
Seifilet
300 g
(Fisk)
Basilikumolje
½ pakke
Basilikumolje
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
612 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt revet parmesan eller annen ost inn i potetmosen. Dette gir en fyldigere smak. Fisken kan fint grilles om du foretrekker det.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.  
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. 
 Skyll cherrytomatene. Legg fisken og cherrytomatene i en smurt, ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel halve pakken med basilikumolje over fisken. Stek fisken og cherrytomatene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.      
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
 Server resten av basilikumoljen til retten. 
God middag!