Laktosefri
Glutenfri
Seiloin med sitron- og persillecrust
med stekt brokkoli og grovknuste poteterNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Flotte fiskestykker bakt i en syrlig panering som gjør fisken saftig og smakfull. Med knuste poteter og et nydelig sitron- og soyasmør.
Flotte fiskestykker bakt i en syrlig panering som gjør fisken saftig og smakfull. Med knuste poteter og et nydelig sitron- og soyasmør.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
350 g
Olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Panering
1 pakke
Seiloin
375 g
Smør
2 ss
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Soyasaus
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne potetmos av potetene om du heller foretrekker det. Skrell potetene, kok dem til de er møre, hell av vannet, knus potetene, og rør inn smør og melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn 1 ss olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk persillen. Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og vend inn sitronskallet, persillen og paneringen.
Legg fisken i en smurt, ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Topp fisken med paneringen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt løken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og løken i omtrent 6 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med salt og pepper.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. La smøret småkoke i omtrent 5 minutter, til det er nøttebrunt. Trekk kjelen til side, og ha i saften fra sitronen og ½ ss soyasaus.
God middag!