Shepherd's pie med grønne linser og søtpotetlokk
Glutenfri
Vegetar

Shepherd's pie

med grønne linser og søtpotetlokk
Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Timian
1 bunt
Grønne linser
250 g
Middelhavskrydder
1 pakke
(Sennep)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Honning
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Søtpotetpuré
200 g
(Melk, Laktose)
Revet ost
100 g
(Melk)
Tobladssalat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
964 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 1–2 minutter.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Plukk bladene av 1–2 av timianstilkene. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten, middelhavskrydderet og timianen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen, linsene og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts av honningen, salt og pepper. La fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
 Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø den revne mozzarellaen over paien, og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Skyll og tørk tobladssalaten. Bland kjerneblandingen sammen med salaten i en serveringsskål (se tips). Topp med litt olivenolje. 
God middag!