Glutenfri
Vegetar
Shepherd's pie
med grønne linser og søtpotetlokkNy oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Timian
1 bunt
Grønne linser
250 g
Middelhavskrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Honning
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Søtpotetpuré
200 g
Revet ost
100 g
Tobladssalat
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 964 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 1–2 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Plukk bladene av 1–2 av timianstilkene. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten, middelhavskrydderet og timianen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen, linsene og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts av honningen, salt og pepper. La fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø den revne mozzarellaen over paien, og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk tobladssalaten. Bland kjerneblandingen sammen med salaten i en serveringsskål (se tips). Topp med litt olivenolje.
God middag!