Skreifilet med potetkrem, ovnsbakte rotgrønnsaker og fiskesaus
Glutenfri

Skreifilet med potetkrem

ovnsbakte rotgrønnsaker og fiskesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Skreien er endelig i sesong. Fast og delikat fisk med sprøtt, pannestekt skinn, fyldig potetkrem og kremet fiskesaus er en kjent og kjær klassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Skreifilet med skinn
400 g
(Fisk)
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
541 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også bakes i ovnen sammen med rotgrønnsakene hvis du ønsker mindre oppvask, og et litt sunnere alternativ.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.   
 Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i mellomstore terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.   
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den godt med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter, til skinnet er sprøtt. Krydre fisken med salt og pepper, og snu den. Løft pannen av platen, og la fisken steke ferdig på ettervarmen, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg. Ha i ertene i sausen rett før servering, og kok opp.
 Spar på 1 dl av kokevannet til potetene. Sil resten av vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med kokevannet, litt etter litt, mens du rører, til potetkremen har ønsket konsistens. Du kan bytte ut kokevannet med melk, dersom du ønsker det. Smak til med salt og pepper rett før servering.
God middag!