Soya- og ingefærbakt torskefilet med grønne bønner og fennikel
Laktosefri
Glutenfri

Soya- og ingefærbakt torskefilet

med grønne bønner og fennikel
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Soya og ingefær gir fisken en frisk og eksotisk smak. Med enkelt tilbehør, er dette en rask rett i hverdagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
350 g
Ingefær
1 bit
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Grønne bønner
150 g
Fennikel
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
365 kcal
Fett:
6 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket hvitløk i stekepannen når du steker fennikelen og de grønne bønnene. Det gir ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv ingefæren på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form, og fordel 1 ss smør, 1 ss soyasaus og den revne ingefæren over fisken. Topp med litt grovkvernet pepper. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt endene av de grønne bønnene og kutt fennikelen i tynne båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fennikelen i 2–3 minutter, ha i de grønne bønnene, og stek det hele i 3 minutter til. Smak til med salt og pepper. 
God middag!