Sopp Stroganoff med kremet tomatsaus og ovnsbakte småpoteter
Glutenfri
Vegetar

Sopp Stroganoff med kremet tomatsaus og ovnsbakte småpoteter

4 (194)
Under 35 min
14 Ingredienser
En varmende vegetargryte med sopp og kremet tomatsaus er perfekt etter en lang dag, og vil passe både store og små.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Hvitløksfedd
½ stk
Småpoteter
300 g
Grønne linser
125 g
Gul løk
½–1 stk
Vårløk
½ pakke
Sjampinjong
200 g
Aromasopp
100 g
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
½ stk
Tomatpuré
1 pakke
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½–1 dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
635 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell og finhakk hele hvitløksfeddet. Skyll og del potetene i to. Fordel potetene og halvparten av hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Tilbered linsene som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll spinaten.
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Ha løken over på et fat, og skru opp varmen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek soppen videre i 1–2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i den stekte løken, resten av hvitløken, paprikaen, tomatpuréen og ønsket mengde av steinsoppulveret, og stek det hele i 3 minutter. Tilsett crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la stroganoffen småkoke i 6–8 minutter. Ha i vårløken, spinaten og linsene når det gjenstår 1–2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
God middag!