Stekt blomkålris med skinke, egg og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Blomkål
2 stk
Gulrøtter
300 g
Sukkererter
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Egg
2 stk
Mais
1 pakke
Kokt skinke i strimler
400 g
Søt chilisaus
1 pakke
Soyasaus
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rester til overs? Denne retten fungerer perfekt som lunsj!
Riv blomkålene til "ris" på et rivjern.
Kutt gulrøttene i terninger, og kutt sukkerertene og paprikaene i grove biter. Grovhakk rødløken og vårløken, og skrell og finhakk hvitløken. Knekk eggene i en skål og visp dem sammen. Hell laken av maisen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek maisen, gulrøttene, sukkerertene, paprikaene, rødløken og hvitløken i ca. 5 minutter. Tilsett skinken, stek videre i et lite minutt, og smak til med salt og pepper. Sett stekepannen til side.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek blomkålrisen i noen minutter under omrøring. Tilsett grønnsakene og skinken fra punkt 4, hell over eggene, og stek til eggene har blitt eggerøre.
Topp retten med vårløken, og server med chilisausen og soyasaus.
God middag!