Thailandsk biffwok med kokosmelk, sitrongress og fullkornsris
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Thailandsk biffwok med kokosmelk

sitrongress og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Denne thaiinspirerte biffwoken med ingefær og sitrongresskrydret kokossaus er både sunn og god. Servert med fullkornsris og fersk koriander, er dette en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
135 g
Ingefær
1–2 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Kålrot
300 g
Pak choy
1 stk
Sjampinjong
100 g
Sitrongress
1 stk
Storfestrimler
300 g
Chiliflak
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Olje
1 ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
695 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sitrongresset brukes mye i asiatisk mat. Den syrlige og sitronaktige smaken kommer mer frem om du knuser stilken. Plukk sitrongresset ut av woken før servering, eller legg stilkene til side underveis i måltidet.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skrell og kutt rødløken og kålroten i strimler. Skyll pak choyen, og kutt den i strimler. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skyll sitrongresset, knus det med baksiden av en kniv, og kutt det i grove biter.
 Varm opp en stekepanne eller en wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, og ha i sitrongresset, ingefæren, hvitløken og chiliflakene. Stek det hele under omrøring i 1–2 minutter. Krydre med litt salt. Legg wokkjøttet over på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek rødløken, kålroten og soppen i 2–3 minutter, til grønnsakene har fått en jevn stekeskorpe. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og bland inn kokosmelken, 1 dl vann og 2 ss soyasaus. Kok opp, og vend inn pak choyen. Smak til med salt, soyasaus og 1 ts sukker.
 Skyll og tørk korianderen, og del limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten.
Ris: 100 g Wok: 400 Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!