Timianstekt svinenakke med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær

Timianstekt svinenakke

med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker, soppsaus og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne retten passer perfekt til en kald vinterkveld. Varm deg på svinekjøtt, rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Soppsausen setter prikken over ien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Timian
1 bunt
Svinenakke i skiver
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
986 kcal
Fett:
56 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer på kjøttet. Det er ferdig når temperaturen viser mellom 68–70 grader. Resultatet blir aller best hvis kjøttet får hvile noen minutter før servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt potetene i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Mos potetene, og tilsett 1 ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
 Skrell gulrøttene, kålroten og løken, og kutt grønnsakene i grove biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Grovhakk timianbladene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det har en jevn stekeskorpe. Ha 1 ss smør og timianen i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs timiansmøret over kjøttet. Legg kjøttet oppå grønnsakene i ovnen de siste 7–8 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips). La stekesjyen være igjen i stekepannen.
 Ha soppsausen i stekepannen med stekesjyen fra kjøttet, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Server tyttebærene til retten.
God middag!