Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander

Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her får du den med saftig kylling, frisk koriander og knasende peanøtter.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • vann
  • olje

Massaman thaicurry

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½–1 ss
Vann
2 dl

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1000 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten kan være litt sterk for de minste, så smak deg frem til en passende styrke. Har du tamarindpaste eller vår daddelchutney på lur, kan du også tilsette litt av dette i curryen.

  1. Massaman thaicurry, forberedelse: Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll og kutt poteten i terninger.
  2. Massaman thaicurry: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett gulrøttene, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3 minutter under omrøring.   
  3. Massaman thaicurry, fortsettelse: Ha i kokoskremen, 2 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La curryen småkoke under lokk på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Rør om underveis, så curryen ikke svir seg. Ta av lokket og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter til, eller til potetene er møre. Smak til med 1 ss soyasaus, ½–1 ss sukker og saften fra den halve limen (se tips).  
  4. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp med korianderen og peanøttene, og server limebåtene til retten.