Roede
Minuttbiff med grov potetmos, bakte grønnsaker og rødvinsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Salt
Gulrøtter
1 pakke
Sjampinjong
1 pakke
Rødløk
1 stk
Minuttbiff av storfe
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker en fin potetmos, skrell potetene før du koker dem. Det er lurt å ta ut kjøttet 30 minutter før det skal brukes. Da vil det temperere seg, og det gjør at det blir mørere ved steking. Litt sennep eller urter er også godt i sausen.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet, helst 30 minutter før det stekes (se tips).
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp poteter med skall i vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25 minutter (se tips).
Skrell gulrøttene og del dem i to eller fire på langs, slik at du får jevnstore staver. Del sopp i to og rødløk i båter. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og krydre dem lett med salt og pepper. Bak grønnsakene i 20–25 minutter.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Forvarm en stekepanne og ha i olje. Stek biffene i 1–2 minutt på hver side og legg dem til side på en tallerken. Om kjøttstykkene har litt ulik størrelse, steker du de største litt lenger. Ha rødvinssausen i den samme pannen og gi den et raskt oppkok.
Hell av vannet på potetene og la dem dampe litt av seg. Knus dem med en visp eller stamper, og rør inn melk til ønsket konsistens. Smak til med litt salt og nykvernet pepper.
Server minuttbiff med grov potetmos, bakte grønnsaker og rødvinsaus.
150 g
Biff: 120 g
Grønnsaker: 150 g
Saus: 2 ss
Energiinnhold: ca 450 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!