Kylling teriyaki med syrlig råkost og jasminris
20-30
Laktosefri

Kylling teriyaki med syrlig råkost og jasminris

Det er lite som er mer perfekt til kylling enn kombinasjonen av den søte, japanske smaksbomben teriyakisaus og syrlig råkost.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesidereddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Syrlig råkost

råkostmiks
Råkostmiks
300 g
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ss

Kylling teriyaki

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

koriander
Koriander
½–1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 618 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist litt av sesamfrøene i en tørr stekepanne. Vend de ristede sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Syrlig råkost: Ha råkostmiksen i en bolle. Bland 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt i en skål, og hell blandingen over grønnsakene. Bland alt godt, og la råkosten stå på benken frem til servering.
  3. Kylling teriyaki: Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett teriyakisausen, og la det trekke i 2 minutter. Del limen i to, og smak til med salt, pepper og saften fra limen. Topp med sesamfrøene.
  4. Topping: Skyll, grovhakk og topp retten med korianderen. 
  5. Restetips: Grovhakk resten av korianderen, eller ha den hel på stilken, og frys den ned i et isbitbrett med litt vann, eller i en pose. Lag stekt ris med risen, råkostsalaten og egg.