Kyllingtaco med chipotle, fullkornstortilla, syltet rødløk og urtedressing
30-40
Roede

Kyllingtaco med chipotle, fullkornstortilla, syltet rødløk og urtedressing

Prøv en utradisjonell variant av fredagstacoen. Kyllingen er saftig og aromatisk, og med friske grønnsaker og mager dressing blir dette en Roedefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Kyllingkjøttdeig

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
Olje
½ ss
Vann
½ dl

Grønnsaker

spinat
Spinat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke

Tortillalefser

fullkornstortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk

Topping

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
50–100 g
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
40–75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 827 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering. Ha løken over i en skål. 
  3. Kyllingkjøttdeig: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i løken, hvitløken og ønsket mengde av chipotlemiksen. Stek videre i et par minutter, og ha i ½ dl vann. Kok det hele i et par minutter til, til vannet har kokt inn. Krydre med litt salt. 
  4. Grønnsaker: Skyll og tørk spinaten, og kutt den i strimler. Kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin skål, eller på et stort fat.
  5. Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  6. Topping: Server Grande Premium-osten, tomatsalsaen og urtedressingen til retten.
  1. Kylling: 125 g Tortilla: 1 stk Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Salsa: 1 ss Ost: 10 g Energiinnhold: ca. 480 kcal.