Frijoles refritos – meksikansk bønnegryte med pico de gallo, nachochips og fetaostkrem
35-45
Glutenfri
Vegetar

Frijoles refritos – meksikansk bønnegryte med pico de gallo, nachochips og fetaostkrem

Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte. Servert med frisk salsa, sprø mais og fetakrem, er dette en svært populær middagsrett.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • rødvinseddik
  • olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Ovnsbakt mais

mais
Mais
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Fetaostkrem

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
lime
Lime
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g

Frijoles refritos

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
Vann
1 dl
Rødvinseddik
1 ss

Pico de gallo

koriander
Koriander
½ bunt
tomater
Tomater
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

nachochips
Nachochips
100–185 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 689 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt mais: Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den har blitt crispy. 
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Fetaostkrem: Ha fetaosten over i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje, saften fra halve limen og nykvernet pepper. Stek fetaosten i ovnen, under maisen, i omtrent 15 minutter.
  5. Frijoles refritos: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Sil laken av de sorte bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, 1 dl vann, tacokrydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller stekespade til å lage en grov mos av blandingen.
  6. Pico de gallo: Skyll og tørk korianderen. Skyll tomatene og kutt dem i små biter. Skrell sjalottløken. Finhakk sjalottløken, chilien og korianderen. Bland det hele sammen i en skål og smak til med salt og saften fra resten av limen. Drypp over litt olivenolje. 
  7. Fetaostkrem, fortsettelse: Bland den ovnsbakte fetaosten med rømmen i en serveringsskål.
  8. Servering: Server nachochipsene til retten.
  9. Restetips: Lag en wrap med restene til lunsj!