Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille
35-45
Vegetar

Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille

Dette grønnsaksfyllet har masse smak. Den fyldige chevresausen med et hint av søt honning gjør lasagnen uimotståelig!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • balsamicoeddik

Ratatouille

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
squash
Squash
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke

Chevresaus

melk
Melk (Melk, Laktose)
2½ dl
chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
honning
Honning
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
1 dl
Salt
½ ts
Pepper
1 ts

Lasagne

ferske lasagneplater
Ferske lasagneplater (Egg, Hvete)
250 g

Grønn salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 776 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne kajennepepper i stedenfor vanlig pepper i chevresausen, for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Ratatouille: Skrell hvitløken og rødløken. Kutt rødløken i tynne skiver. Rens paprikaen. Kutt paprikaen og squashen i 1 cm store biter. Ha løken, paprikaen og squashen over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Finriv hvitløken over grønnsakene. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 15 minutter.
  3. Chevresaus: Varm opp en kjele til middels høy varme, og smelt 1 ss smør. Visp inn 1 ss hvetemel, og rør inn melken og 1 dl vann, litt etter litt. Kok opp under omrøring i omtrent 2 minutter, til sausen har begynt å tykne. Ta kjelen av varmen, og ha i chevren, honningen, ½ ts salt og 1 ts pepper. Smak til mer mer salt om nødvendig. 
  4. Ratatouille, fortsettelse: Ta formen med de ovnsbakte grønnsakene ut av ovnen, og bland inn de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og potetkrydderet. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 6 minutter til.
  5. Lasagne: Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med chevresausen, og fordel ratatouillen, chevresausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i 20 minutter. 
  6. Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Ha salaten over i en skål, og topp med litt olivenolje, balsamicoeddik og salt.