Butter tofu med basmatiris, nanbrød, koriander og mangochutney
25-35
Laktosefri
Vegetar

Butter tofu med basmatiris, nanbrød, koriander og mangochutney

En vegetarvri på den indiske klassikeren butter chicken, med smaksrikt garam masala-krydder, mild kokoskrem og frisk koriander.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Butter tofu

gul løk
Gul løk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
garam masala
Garam masala
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½ pakke

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
mangochutney
Mangochutney
½–1 glass
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1110 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 132 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du liker litt hete, kan du smake til sausen med litt av chiliflakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Butter tofu, forberedelse: Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme. Stek løken, gulroten og ingefærblandingen i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i garam masala-krydderet, tomatpuréen og butter chicken-pasten, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
  4. Butter tofu: Tilsett de hakkede tomatene, kokoskremen og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. La sausen småkoke på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Ha i 1 ss smør, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt. 
  5. Butter tofu, fortsettelseKutt tofuen i terninger, og ha den over i sausen. La tofuen småkoke i sausen i omtrent 5 minutter.
  6. Nanbrød: Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter, og del det i to før servering.
  7. Servering: Skyll og rist korianderen. Server korianderen, mangochutneyen, chiliflakene og nanbrødene til retten.