Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium
30-40
Vegetar

Linsebolognese med linguine og revet Grande Premium

Denne vegetariske bolognesen må prøves. Deilig tomatsaus med gulrot, sellerirot, belugalinser, hvitløk og timian. Og nydelig pasta. Selvfølgelig.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Linsebolognese

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
150–300 g
timian
Timian
1 bunt
belugalinser
Belugalinser
125 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
tomatsausbase
Tomatsausbase
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
1 ts
Vann
2–3 dl
Balsamicoeddik
½ ss

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Servering

ruccola
Ruccola
50 g
cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 788 kcal
  • Fett 9 g
  • Karbohydrater 133 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du rødvinsrester? Bytt ut 1 dl av vannet med rødvin for en fyldigere smak.

  1. Linsebolognese: Skrell løken, hvitløken, gulrøttene og selleriroten. Finhakk løken og hvitløken. Kutt gulrøttene og ønsket mengde av selleriroten i små terninger. Dra av bladene av timianstilkene. Skyll linsene i kaldt vann.
  2. Linsebolognese, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og timianbladene i omtrent 5 minutter. Rør inn tomatpuréen. Tilsett tomatsausbasen, linsene, grønnsaksbuljongen, 1 ts sukker og 2–3 dl vann. Sett lokk på kjelen, og la bolognesen småkoke i omtrent 20 minutter. Smak til med ½ ss balsamicoeddik, salt og pepper.
  3. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Servering: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Bland tomatene og ruccolaen i en salatbolle, og topp med litt olivenolje. Server salaten og Grande Premium-osten til retten.