Banh mi – grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår, syltede grønnsaker og chilimajones
25-35
Roede
Laktosefri

Banh mi – grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår, syltede grønnsaker og chilimajones

Dette er en Roedevariant av en vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har fylt den med syltede grønnsaker, chilimajones og saftig kyllinglår med hoisinsaus.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • gluten,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Grove bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1–2 stk

Syltede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl

Kylliglår i hoisinsaus

gul løk
Gul løk
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 864 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bagettene kan byttes ut med kokt ris hvis det frister mer. Gulrøttene kan stekes med kyllingen og løken, om du ikke ønsker å sylte. Server agurken i staver ved siden av.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Grove bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakkene (se tips). Del bagettene i to på tvers, og så i to på langs før servering.
  3. Syltede grønnsakerKok opp en kjele med 1 dl valgfri eddik, 2 dl vann og ½ dl sukker. Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt agurken i tynne remser på langs. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
  4. Kylliglår i hoisinsaus: Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kylllingen i 3–4 minutter, på hver side. Tilsett løken underveis i stekingen, og stek den sammen med kyllingen til den har fått litt farge. Vend inn hoisinsausen og ½ dl vann, og gi det hele et lite oppkok. Krydre med litt salt og nykvernet pepper.
  5. Tilbehør: Kutt tomaten i skiver. Kutt limen i båter. Legg limebåtene og tomatskivene på en tallerken. 
  6. Servering: Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, tomatskivene, kyllingkjøttet, hoisinsausen og løken, og topp med saften fra limen, srirachasausen og chilimajonesen.
  1. Bagett: ½ stk Grønnsaker: 170 g Kylling: 100 g Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 480 kcal.