Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ha mer syre og dybde i retten, kan du tilsette 1–2 dl rødvin. Bruk gjerne hel kanel i denne retten. 1 stang på 4–5 cm er mer enn nok. Da kan du også fjerne den underveis om du synes gryta har fått nok smak.
Vask potetene og kutt dem i terninger. Skrell gulroten og kutt også den i terninger. Del løk i båter og finhakk hvitløk.
Forvarm en stekepanne til medium pluss temperatur og stek kjøttdeigen i olje eller smør. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Stek gulrot, løk og hvitløk i en stor kjele med litt olje eller smør. Ha på tomatpuré og fres den sammen med grønnsakene.
Ha kjøttdeig, hakkede tomater, buljong, potetterninger, laurbærblad og kanel i kjelen. La det hele småkoke i 20–25 minutter. Rør underveis. Smak til med salt og pepper (se tips).
Kutt tomat i terninger og rødløk i tynne strimler. Ha tomat, løk og fetaost i en bolle, og smuldre over fetaost. Vend inn olivenolje, salt og pepper før servering.
Server stifado med salat ved siden av. Opa!
God middag!