Bollywoodgryte med kylling og spicy saus
20-30

Bollywoodgryte med kylling og spicy saus

Denne raske kyllinggryten er en utmerket snarvei til India. Med korianderris og deilig nanbrød til å dyppe i sausen blir dette en favoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • olje

Korianderris

basmatiris
Basmatiris
125 g
koriander
Koriander
1 bunt

Bollywoodgryte

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
spinat
Spinat
50 g
bollywoodgryte med kylling
Bollywoodgryte med kylling (Melk, Laktose)
600 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g

Nanbrød og raita

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
raita
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1152 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 137 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
  3. Bollywoodgryte: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Skyll og tørk spinaten.
  4. Bollywoodgryte, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er gyllen. Ha i paprikaen, og stek videre i 4–5 minutter. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la gryten småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
  5. Nanbrød: Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
  6. Raita: Server raitaen til retten.