20-30
Bollywoodgryte med kylling og spicy saus
Denne raske kyllinggryten er en utmerket snarvei til India. Med korianderris og deilig nanbrød til å dyppe i sausen blir dette en favoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- salt
- olje
Korianderris
Basmatiris
125 g
Koriander
1 bunt
Bollywoodgryte
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Spinat
50 g
Bollywoodgryte med kylling (Melk, Laktose)
600 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Nanbrød og raita
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1152 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 137 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
- Bollywoodgryte: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Skyll og tørk spinaten.
- Bollywoodgryte, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er gyllen. Ha i paprikaen, og stek videre i 4–5 minutter. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la gryten småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
- Nanbrød: Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Raita: Server raitaen til retten.