Laktosefri
Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødkål
1 bit
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Laksefilet
270 g
Sitruskrydder
½-1 pakke
Olje
1–2 ss
Hvetetortillaer
4 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1033 kcal
- Fett:
- 65 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Ha rødkålen og ingefærblandingen i en bolle, hell over syltelaken, og vend godt om. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Smak til med salt.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
Server curry- og mangodressingen til retten.
Lag en quesadilla av de siste hvetetortillaene. Legg en tortilla i en tørr og middels varm stekepanne, ha på ost og legg på den siste tortillaen. Stek den i 2–3 minutter på hver side.
God middag!